OVER….

Giesbekenaar Peter Soethof is sinds jaar en dag in de weer met al het groen om hem heen.

OVER BUREAU BUITENRUIMTE

Het is daarom niet verwonderlijk dat hij koos voor de opleiding Tuin- en landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De hier opgedane kennis heeft hij vervolgens bij verschillende bedrijven, die zich richten op tuin- en landschapsarchitectuur, toegepast. Enkele jaren en vele ervaringen later durft Soethof in het diepe te springen en richt hij zijn eigen bedrijf op het gebied van tuinontwerp en – advies op: Bureau Buitenruimte. ‘Buitenruimte’ is een verzamelnaam voor de tuinen van woonhuizen, bedrijven, instellingen, verenigingen van eigenaren en landgoederen, parken, pleinen, binnentuinen, patio’s, balkons en daktuinen.
Wat kan Bureau Buitenruimte u bieden?

– Persoonlijk contact
– Gespecialiseerde kennis van beplanting
– Ontwerpen die rust, ruimte en eenvoud uitstralen
– Oog voor detail

VISIE

Elke opdrachtgever verdient een buitenruimte waar hij zich thuis voelt en die aansluit bij zijn wensen; en die past bij zijn leefsituatie en omgeving. Peter creëert met zijn creativiteit en ervaring een ontwerp voor de buitenruimte met oog voor detail en kwaliteit.

Een ruimtelijk ontwerp met krachtige vormgevende elementen, waarvan de eenvoud spreekt, zorgt voor een rustige en aangename buitenruimte. Het belangrijkste onderdeel van de tuin is de beplanting. Beplanting zorgt voor gezonde, aangename en koele omgeving. Peter streeft naar een groene omgeving binnen uw mogelijkheden en wensen. Een natuurlijke ogende beplanting met enkele structuurvormende beplantingselementen geeft een gevarieerd beeld door alle seizoenen heen. Mijn visie is dat er in elke tuin ruimte is voor een boom, bij voorkeur in zijn natuurlijke vorm, als de keuze van de soort maar goed afgestemd wordt op de ruimte en de gestelde eisen.

Vanuit de bestaande situatie kijkt Peter naar eventueel hergebruik van aanwezige beplanting of elementen, zodat er geen onnodige verspilling is.

Het toepassen van water in de tuin ziet Peter als grote meerwaarde, het geeft een extra dimensie aan de tuin. Een waterelement met een kabbelend geluid filtert het omgevingsgeluid. Een vijver geeft reflectie in het spiegelende oppervlak en meer leven door de beweging van vissen, kikkers, vogels, insecten (o.a. libellen en vlinders) en dergelijke.

Bij de keuze voor materialen wordt rekening gehouden met de belasting voor het milieu. Voortdurend wordt naar nieuwe materialen gezocht en wordt geprobeerd materialen op andere wijze toe te passen.